Få svar på de oftest stillede spørgsmål om Musikipedia. Hvis ikke du kan finde svaret på dit spørgsmål her, er du meget velkommen til at
kontakte mig.
Indhold
1. Generelt
2. Indhold
- Hvilken sværhedsgrad skal jeg vælge?
Mange af teksterne på Musikipedia findes i to sværhedsgrader, der kan vælges via knapper øverst til højre på siden. De svære udgaver giver et mere dybdegående indblik i emnet, end de lette udgaver gør. Elever i gymnasiet, grundskolen og musikskolen bør som udgangspunkt læse de lette udgaver. De svære udgaver er beregnet særligt dygtige elever og studerende på videregående uddannelser.
- Hvilken rækkefølge skal jeg læse teksterne i?
Teksterne om tonehøjde, rytme og tonestrukturer i sektionen
Teori giver dig et solidt grundlag for at arbejde videre med manalyse, arrangering, musikudøvelse og musikhistorie. Det kan derfor være en god idé at starte med at læse disse tekster.
Hvis du søger specifikke informationer om et afgrænset emne, kan du for det meste nøjes med blot at læse et enkelt afsnit i en given tekst. Brug søgefunktionen øverst på siden til at finde det, du leder efter.
Som hovedregel bør teksterne i hver
kategori (en adskilt gruppe af tekster under hver sektion) læses oppefra og ned. Orienter dig i øvrigt i afsnittet "Læseguide" på forsiden af hver sektion for at få flere gode råd til læserækkefølgen.
- Hvor kan jeg finde løsninger til opgaverne?
Du kan finde en oversigt over alle opgaver inklusive løsninger
her.
3. Brugerdel
4. Øvelser
- Hvad er forskellen på træningsmåderne?
De progressive øvelser består af en række fastlagte niveauer af stigende sværhedsgrad. De brugerdefinerede øvelser giver dig lov at sammensætte øvelserne selv. Du bør altid vælge de progressive øvelser, med mindre du har meget specifikke øvelsesbehov.
- Hvilken rækkefølge skal jeg lave øvelserne i?
En del af teksterne på Musikipedia er suppleret med forslag til øvelser, der kan teste og træne din forståelse af tekstens indhold. Hvis du bruger øvelserne i forbindelse med læsning af en tekst, skal du derfor blot følge de foreslåede øvelser.
Hvis du bruger øvelserne separat, afhænger rækkefølgen af, hvad du gerne vil træne. Du kan med fordel starte med øvelserne Toner og Intervaller og gennemføre øvelser i de forskellige kategorier (Nodelæsning, Nodeskrivning og Hørelære) sideløbende.
Vær opmærksom på, at træning af nodelæsning, nodeskrivning og hørelære er en længerevarende proces, der kræver tid og tålmodighed. Træningen bør strække sig over en længere periode med regelmæssige træningsgange, hvor du løbende repeterer allerede gennemførte øvelser.
- Hvorfor kan jeg ikke springe niveauer over?
Det er desværre ikke muligt at springe niveauer over på nuværende tidspunkt. Jeg og to programmører arbejder på en ny version af øvelserne, hvor det vil være muligt. Den nye version lanceres i løbet af dette skoleår.
- Der er fejl i øvelserne. Hvad gør jeg?
Øvelserne indeholder desværre en række tekniske fejl og uhensigtsmæssigheder. Jeg og to programmører arbejder på en ny og forbedret version af øvelserne, hvor både design, hastighed og fagligt indhold vil være markant forbedret, og hvor fejlene vi være udbedret. Den nye version lanceres i løbet af dette skoleår.