Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/tmynoerk/public_html/libraries/cms/application/cms.php on line 470
Nyheder | Musikipedia

Information om opdateringer, nyt indhold og fremtidige planer for Musikipedia.

1. August 2017

Velkommen til Musikipedia i nye klæder. Klæder, der som noget nyt også tager sig godt ud på smartphones, tablets og andre små skærme. Hvis du har kommentarer eller idéer til det nye design, vil jeg meget gerne høre fra dig. Der er stadigvæk enkelte ting, der endnu ikke er faldet helt på plads, og jeg småjusterer derfor løbende designet i august.

Forbedret indhold

Jeg har foretaget en lang række forbedringer af indholdet, hvilket blandt andet indebærer omformuleringer, aktivitetsbokse, ordforklaringer og valg mellem to sværhedsgrader. Det er en længere proces, og arbejdet med at forbedre indholdet fortsætter derfor i dette skoleår.

Omstruktureret indhold

Jeg har omstruktureret en del af indholdet, dels for at give plads til nyt indhold, dels for at gøre det nemmere at finde rundt i indholdet. Mest iøjefaldende er nok, at teksterne fra den tidligere Teori-sektion er flyttet ind under andre sektioner, at debatforummet er fjernet, og at der er kommet to nye sektioner til: Udøvelse og Samfund.

Fremadrettet

Fremadrettet kan du se frem til:
  • otte nye musikhistoriske emner (udgives i løbet af skoleåret)
  • en ny og forbedret version af øvelserne (lanceres til sommer)
  • en forbedret søgefunktion, der også fungerer som musikfagligt opslagsværk
  • forbedringer af indholdet, som beskrevet i afsnittet ovenfor
  • nyt indhold – særligt i sektionerne Analyse, Arrangering og Udøvelse er der mange huller, der skal fyldes ud.

Jeg ser frem til at tage hul på et nyt skoleår fyldt med spændende tiltag på Musikipedia.

De bedste hilsner
Lasse Grubbe

2. Oktober 2016

Jeg har primært brugt tiden siden sidst på at forbedre indholdet på Musikipedia. Sammenlagt vil jeg tro, at jeg har foretaget over 200 mindre forbedringer, blandt andet på baggrund af et dansk musikleksikon anno 1826, som jeg har fået fingre i.

Nyt design

Inden længe lancerer jeg Musikipedia i et nyt og forbedret design. Designet vil naturligvis være mobilvenligt (responsivt), for det har ikke kun været et ønske i den brugerundersøgelse, jeg tidligere gennemførte – faktisk bruger hele 36% af alle Musikipedias besøgende en mobil enhed. Hvis du har ønsker til det nye design, vil jeg meget gerne høre fra dig.

I forbindelse med det nye design bliver debatforummet nedlagt (grundet manglende interesse) og erstattet af en ny sektion, Musikudøvelse, hvor der med tiden vil komme indhold om blandt andet sangskrivning, lydproduktion og sammenspil.

Nye musikhistoriske emner

Jeg har fået en sum penge af Undervisningsministeriet, som gør det muligt for mig at honorere otte forfattere for hver at skrive om et musikhistorisk emne. Emnerne vil blive udgivet i løbet af næste skoleår. Glæd dig til at læse om og lytte til blandt andet skandinavisk folkemusik, salsa, jazz, grønlandsk musik og arabisk musik.

Forbedring af øvelserne

Statens Kunstfond og Undervisningministeriet har desuden givet mig en sum penge til videreudvikling af øvelserne. Det gør det muligt for mig at ansætte en programmør på deltid foruden den programmør, jeg allerede arbejder med. I løbet af det næste halvandet års tid vil vi i fællesskab udvikle nye og forbedrede øvelser.

Forbedret indhold

Jeg arbejder fortsat på at forbedre indholdet, hvilket blandt andet indebærer omformuleringer, aktivitetsbokse, ordforklaringer og valg mellem to sværhedsgrader. Det er en længere process, men jeg skal nok nå igennem alle teksterne snarest.

Derudover arbejder jeg naturligvis fortsat på at skrive nye tekster. Særligt i sektionerne Analyse og Arrangering er der mange huller, der skal fyldes ud.

De bedste hilsner
Lasse Grubbe